سوسا یعنی چه؟
نوشته شده توسط : reza

سوسا یعنی چه؟

سوسا يا سوزا ( Susa ) نام شهر باستاني شوش (شوش دانيال کنوني) مي باشد.
شهر شوش از دير باز بستر تولد و گسترش تمدنهاي بزرگي همچون ايلامي ها، هخامنشيان، سلوکيان، پارتيان و ساسانيان بوده است.
شوش شهري باستاني واقع در يکصد و پنجاه کيلومتري شرق رود دجله در استان خوزستان از دوران امپراطوري ايلاميان، هخامنشيان و اشکانيان است. شوش يکي از قديمي ترين سکونت گاههاي شناخته شده منطقه است، احتمالاً به سال 4000 تا 5000 پيش از ميلاد پايه گذاري شده، با وجود اينکه نخستين آثار يک دهکده مسکوني در آن مربوط به 7000 سال پيش از ميلاد هستند.
شوش در دوره هخامنشيان شکوه گذشته خويش را باز يافته و چهار راه شرق و غرب گرديد. با توجه به اهميت و موقعيت جغرافيايي و سياسي خاص شوش بود که راههاي بسياري و به ويژه راه بزرگ موسوم به «راه شاهي» ارتباط اين شهر را به نقاط گوناگون جهان برقرار کرد. راه شاهي که در دوره هخامنشيان و به دستور داريوش بزرگ ساخته شد، شهر شوش، پايتخت سياسي دولت هخامنشيان را به پاسارگاد، تخت جمشيد و ديگر شهرهاي امپراطوري، از جمله شهر نامي سارد پايتخت کشور ليدي پيوند مي‌‌داد. مي‌توان گفت اداره سرزمين پهناور ايران و حفظ امنيت آن و انتقال سريع يگان‌هاي نظامي و گسترش بازرگاني و ترابري و تسهيل در امر مسافرت از مهم‌ترين عوامل ساخت و گسترش شبکه راه‌ها در اين دوره بوده است . از سوي ديگر ايجاد راه ها و برقراري امنيت و تسهيل و بازرگاني، خود موجب پيوند و آشنايي ملت هاي گوناگون گرديد که اين امر مايه انتقال فرهنگ‌ها و باورهاي گونه‌گون گرديد وبسياري از نظرات فلسفي و باورهاي ديني از اين راه ميان ملت ها مبادله شد.
از اماکن تاريخي و توريستي شوش مي توان آرامگاه دانيال پيامبر، چغازنبيل، کاخ آپادانا، شهر شاهي(تقريباً در شمال شرقي آپادانا)، قلعه آكروپل، كاخ شاوور، موزه شوش و هفت تپه را نام برد.




داغ کن - کلوب دات کام کسب درآمد با جستجو در گوگل
کسب درآمد با جستجو در گوگل کسب و کار سالم و اصولی در اینترنت

:: موضوعات مرتبط: ایرانگردي و جهانگردي , ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: